Prijava

SVETI LI SE DANAŠNJA VLAST PROF. MIHAJLOVIĆU?

  • Napisao/la  Akademik, prof. dr.sc. Josip Pečarić
SVETI LI SE DANAŠNJA VLAST PROF. MIHAJLOVIĆU? SVETI LI SE DANAŠNJA VLAST PROF. MIHAJLOVIĆU?

Damir Pešorda je u Hrvatskom tjedniku od 01. 06. 2017. objavio tekst čiji naslov sve kaže: PLENKOVIĆ JE OD TUĐMANOVE STRANKE ZADRŽAO SAMO IME ČAK SE ODRIČE I BIRAČKOG TIJELA DIJELA HDZ-A.

 

To je točno, ali sve što u tekstu Pešorda piše pokazuje kako zapravo Plenković stalno pokazuje biračkom tijelu HDZ-a kakve su mu namjere.

Prvo je iskoristio najpopularnijeg HDZ-ovca dr. sc. Zlatka Hasanbegovića da pobjedi na izborima, a onda je na njegovom ministarsko mjesto doveo Ninu Obuljen Koržinek koja je prije toga imala vidnu ulogu u protuhrvatskim prljavim rabotama (general Praljak, HAVC,...). Jasno je bilo da će se takvi postupci nastaviti. Pešorda piše o „njenim“ kadrovima: nova-stara ravnateljica HINE Branka Valentić, novi (istovjetan starom) ravnatelj HAVC-a Danijel Rafaelić. Plenković itekako ne da ni velposlanike koje je prethodna vlast postavila, ipak su se neki posebno isticali svojim antihrvatskoim djelovanjem. Posebno mu je drag Ivo Goldstein. Vjerojatno zbog čuvene Titove slike u njegovom veleposlanstvu u Parizu pa ga je zbog toga nagradio i članstvom u Povjerenstvu za suočavanje s prošlošću (netko se mora boriti da se ne promjeni lažna slika o NDH, zar ne?) ili veleposlanika Joška Para (koji mu je drag zbog ponašanja prema Predsjednici RH koja se zalaže za suverenističku politiku RH).

Kada se sjetimo veleposlanice u Beču i njenog odnosa u napadima na Marka Perkovića Thompsona, ostavlja me u uvjerenju da je Plenković samo otvarao usta kada je nedavno prepuna dvorana Lisinski sa cijelim državnim vrhom pjevala Thompsonovu pjesmu „Lijepa li si“.

http://kamenjar.com/lisinskim-se-orilo-herceg-bosno-srce-ponosno/

Zato me i ne čudi što ja dobivam ovakva upozorenja iz Hercegovine:

Naslov:

Thompsonovi koncerti u BiH

Datum: Sat, 3 Jun 2017 16:21:11 +0200

Šalje: Vide

Prima: 'Josip Pečarić'

Poštovani akademiče,

Ne znam pratite li vijesti oko najava Thompsonovih koncerata u Mostaru, Novom Travniku...

Linkovi:

http://www.dnevnik.ba/dogadaji/zbog-thompsona-nacelnik-opcine-novi-travnik-priziva-nerede-u-vlastitom-gradu

http://www.tvrtko.info/?p=51185

http://www.dnevnik.ba/dogadaji/iz-njemacke-na-thompsonov-koncert-u-novi-travnik-dolazi-5-autobusa

http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/jos-jedan-udar-na-thompsona-sdp-mostar-trazi-zabranu-koncerta-i-skupa-podrske-sestorici-duznosnika-herceg-bosne-1027998/

http://bljesak.info/rubrika/vijesti/clanak/sda-optuzuje-da-se-koncertom-thompsona-zeli-stvoriti-nova-kriza-u-mostaru/200348

Pozdrav!

Zapravo se Thompsona napada kroz svo vrijeme od 2000-e godine i to samo pokazuje veličinu samog Thompsona i njegovih pjesama i zasluga ne samo u Domovinskom ratu već i kroz svo ovo vrijeme od smrti Hrvatskog Predsjednika do danas. Zapravo napadi u Sloveniji i Bih samo pokazuju da srpske sluge gube bitku protiv Thompsona u RH, pa im drugovi iz susjednih država moraju pomoći.

Pešorda kaže i slijedeće:

Slaven Letica tvrdi da mu je Andrej Plenković rekao da u izboru Drage Prgometa za HDZ-ova kandidata za gradonačelnika HDZ-a nije slučajno pogriješio, nego se želi riješiti tog dijela biračkog tijela koje glasuje za Hasanbegovića, Brunu Esih i slične političare. Ako je tomu uistinu tako, onda je to bio znak Plenković namjerava preobraziti HDZ u stranku koja od Tuđmana baštini samo ime. Ipak, malo je čudno da se neka politička stranka želi riješiti dijela svojih birača. No, s druge strane ako Plenković tu svoju nakanu uistinu i javno iskaže, bila bi to poštena gesta s njegove strane. Prvi put nakon Tuđmana jedan bi lider HDZ-a uskladio svoje riječi i djela. Pa ako bi mu glasači i dalje nastavili davati povjerenje, ne bi se imali nakon izbora pravo žaliti da su prevareni.

http://hrsvijet.net/index.php/kolumna-damir-pesorda/46907-damir-pesorda-rijeci-i-djela

Očito se Pešorda i ja razlikujemo vrlo malo u svojim precjenama, tj. on smatra da Plenković tu svoju najavu treba javno iskazati, a ja mislim da je sa svim tim postupcima on to već i jeste učinio.

Pri tome treba govoriti ne samo o spomenutom, ne samo o odnosu prema braniteljima kroz svo ovo vrijreme od 2000. godine, nego i nebrizi vlasti o onima koji su se stalno borili za hrvatske vrjednote i zbog njih stradavali. Koliko im te hrvatske vrjednote ništa ne znače pokazuju upravo činjenice da takvim stradalnicima ne pokušavaju pomoći ni kada su na vlasti.

O jednom od takvih slučajeva je govorio i dr. sc. Josip Stjepandić na predstavljanju naših knjiga u Splitu jer je dr. Stjepandić odigrao veliku ulogu u napadima na ministra Barišića zbog navodnog plagijata:

Ministar mi se zahvalio kako priliči i darovao mi jednu svoju knjigu.

Činjenicu da me ministar upoznao, te da vjerojatno cijeni moje mišljene, iskoristio sam da ga upozorim na neke protuzakonite radnje puno prije njagova mandata, koje bi on konačno morao ispraviti. Primjerice slučaj ravnatelja škole Krešimira Mihajlovića, koji je izgubio posao jer je izvjesio plakat s generalom Gotovinom, (...)

Što mislite: kako je ministar Barišić reagirao?

Nikako! Nakon što je njegova tajnica potvrdila primitak mojih pisama, nikakvog odgovora nisam dobio.

Ministar me više ne poznaje! Kladimo se da više ne zna tko su Krešimir Mihajlović i ...?

To je ta nova VJERODOSTOJNOST u vladi „EUROPSKE DIMENZIJE“!

Zato ću ovaj tekst završiti s e-mailom koji sam sam dobio od prof. Mihajlovića:

Datum: Fri, 2 Jun 2017 23:07:35 +0200

Šalje: Krešimir Mihajlović

Prima: Josip Pecaric

Poštovani i dragi Josipe,

Uvijek ste mi davali potporu i pisali o onome što se dogodilo sa mnom.

U reviziji sudskog spora neki sudac Vrhovnog suda Jadranko Jug poništio je kompletnu moju dobivenu presudu

Kako bi bogodovali Mirjani Jermol prilikom reizbora za ravnateljicu.

Sada škola tuži mene i vrlo brzo zakazuju suđenja.

U dogovoru s gospođom Mišetić, mojom odvjetnicom,pozivam vas ako želite i ako možete nazočiti suđenju zakazanom za srijedu, 7.6.2017. s početkom u 12 sati kako bi sutkinja vidjela da ipak ima ljudi koji prate sve što se događalo, što se događa i što će se još događati a u svezi moga slučaja.

Ispod je preslik sa podacima o broju predmeta i koja sutkinja vodi predmet.

Hvala,

mir i dobro, božji blagoslov,

S poštovanjem.

Krešimir Mihajlović

Rasprava 07.06.2017.

u 12 sati, sudac Sanja Lovrić

OPĆINSKI GRAĐANSKI SUD U ZAGREBU

Tužitelj: OSNOVNA ŠKOLA PETRA ZRINSKOGA

Tuženi: Krešimir Mihajlović

Vjerujem da će puno vas koji pročitate ovaj tekst moći doći i pružiti potporu prof. Mihajloviću, kada je hrvatska vlast zaboravila zbog čega je on u nemilosti, a zapravo se samo trudi podsjetiti nas da su mnogi od njih bili na vlasti kada su proganjani naši generali. Svete li se oni, zapravo, prof. Mihajloviću?

Akademik Josip Pečarić

Prijava or Sign up