Prijava

Stoljeće u ratu sa Srbijom

U hrvatskom političkom poimanju mnogo je apsurdnosti, što je protivno razumu, i nije čudo da je narod toliko skeptičan, jer je stoljećima bio varan od većine vlada: okupatorskih režima, zajedničkih vlada sa susjedima i domaćih vlada i vladara - sve do predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. O vladama poglavnika NDH dr. Ante Pavelića i predsjednika RH dr. Franje Tuđmana ne može se govoriti isključivo o vladama i vladarima, jer su ratovali (1941. i 1991.) protiv istog neprijatelja: srpskog imperijalizma, srpskog fašizma, srpskog domaćeg četništva, srpskog komunizma i srboslavlja, s kojima smo jedno stoljeće u ratu.
''Prije 116 godina, u Zagrebu je glasilo 'Srbobran' prenio članak 'Srbi i Hrvati' iz Srpskog književnog glasnika u kojem se Hrvatima najavljuje rat „do istrage naše ili vaše'' (hrv. do istrebljenja). Iste te godiine u Beogradu su osnovani četnici.... U vremenu 1916 i 1917.g izvršen je prvi veliki pokolj hrvatskih domobrana,ratnih zarobljenika (njih nekoliko tisuća) u Odesi od strane srpske vojske i Kozaka, 5. prosinca 1918. izvršen je pokolj hrvatskih domobrana i građana, 13 ubijenih i 17 ranjenih u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, na mirnom prosvjedu protiv prijvarenog pripojenja Države SHS Kraljevini Srbiji, sa sjedištem moći u Beogradu.(Damir Borovček, viktomologija.com.hr)
Dakle, već 100 godina četnici vrše pokolj hrvatskog naroda - u Hrvatskoj. Latini su rekli: Canis a corio nunquam absterrebitur unicat. (Pas se neće nikad dati otjerati od krvlju natopljene kože.) Od toga vremena u Srbiji se mijenjaju vođe (kočijaši), a tedencije su ostale - iste.
Nakon fijaska s dolaskom predsjednika Srbije četnika Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj (12. 02.2018.) ostale su posljedice velikih razmjera na štetu hrvatskog naroda. Njegov dolazak je bio uvjetovan iz središnjice EU, odnosno odlukom Jean Claudea Junckera, a ne voljom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u što smo bili uvjereni.
''Dva mjeseca kasnije, ti isti, koji 'nad nama vladaju', poslali su saborsku delegaciju koju su sačinjavali oni koje ja ne bi poslao ni na Sjeverni pol da predstavljaju Republiku Hrvtasku. I tu i takvu ekipu, sklopljenu i sačinjenu od svaga i svačega, a ponajviše od ničega, omalovažavali su tomošnji četnici, ratni zločinci i mrzitelji svega hrvatskoga u ulozi - domaćina. Da, u ulozi domaćina, jer su četnici, ne samo Šešelj, nego i Maja Goković i Aleksandar Vučić, što znači kako nije trebalo ni ići u Srbiju dok je ovakva i dok ju vode četnici, ratni zločinci i nacional-fašisti. (Marijan Majstorović, hrvatski-fokus.hr).
Predsjednik vlade Andrej Plenković poslao je saborsku delegaciju u Srbiju, da što bolje udovolji i da se dodvori Brusslesu, jer Hrvatska preuzima presjedanje Vijeća Europe u svibnju ove godine. Europska je zajednica dala zadatak europejcu Plenkoviću, poznatom po poslušnosti, da pod svaku cijenu namami Srbiju u EU, odnosno da je otme od Rusije, jer Vučić je u Brusslesu ostavio dojam ''demokrate i europejaca'' na Balkanu. Međutim, Šešelj je brutalno napao delegaciju i obesčastio hrvatsku zastavu ( iz mržnje i osvete često pali hrvatsku zastavu na javnim skupovima, što je diglo cijenu trobojnici: crven-bijeli-plavi u Srbiji!) s čime je pokvario planove Junckera i Plenkovića. Delegaciju koju je predvodio predsjednik Sabor Gordan Jandroković i Milorad Pupovac, koji obavlja dužnost predsjednika Vlade, pobjegli su iz Beograda od straha bojeći se aveti Puniše Račića.
Vučić se konačno oglasio o skandalu, ne zbog Šešeljevog napada na saborsku delegaciju i gaženje zastave suverene Hrvatske Države (Vučić, Šešelj i Vulin su potvrdili činjenicu, da se zvijeri međusobno ne ugrožavaju), nego iz dva druga razloga: '' Prvo, u Hrvatskoj i danas živi 186.000 Srba, oni će se večeras loše osjećati i o njima nema tko brinuti poslje ovoga. (dakle, Srbi u RH, njih 4.6%, nisu nacionalna manjina, a nisu ni državljani u svojoj domovini, nego Srbi o kojima čak ''ne brine'' ni četnik Pupovac! , o.p). S druge strane , oni najavljuju da će za koji dan u Zrinu u općini Dvor na Uni dignuti spomenik Alojziju Stepincu. I taj spomenik Alojziju Stepincu, pravomoćno osuđenom za zločine osuđene protiv Srba dižu u mjestu gdje su bili najstrašniji ustaški zločini. Dakle, to će zbog naših gluposti sada proći nezapaženo'', kaže Vučić.
Blaženi Alozije Stepinac nije ubijao Srbe, nego su četnici poklali sve Hrvate u Zrinu. Ako je blaženi Alojzije Stepinac ''zločinac'' onda su puna nebesa hrvatskih ''zločinaca''. U hrvatskoj tradiciji i katoličkoj vjeri samo mučenici mogu biti sveci, dočim u srpskoj mitologiji i srboslavlju zločinci postaju „sveci“ i njima se podižu spomenici. Vjerojatno će Šešelja, Miloševića, Mladića, Karadžića, Vučića, Vulina i druge zločince vremenom će patrijarh SPC Irinej progalsiti svecima i njima će se podignuti spomenici u aleji ''velikana'' Save, Draže i družine.

Tko vide ustaše u RH?

Zaključci i preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama nedemkratskih režima, prihvatila je Vlada RH, deklarirajući se za petokraku a osudiviši pozdrav ZDS. (vidi: Vlada RH je (spremna) za petokraku, Hazu.hr) Udruženim neprijateljima hrvatske države i naroda smeta pozdrav - Za dom spremni, jer u tom pozdravu vide otrovnu ''ustašku guju''. Idiotima, veleizdajnicima i (anti)fašistima u Hrvatskoj smeta i domoljubna pjesma Marka Perkovića Thompsona ''Lijepa li si...'' !!! Nekadašnji veleposlanik RH u Francuskoj Ivo Goldstein, koji je držao sliku krvnika Tita u uredu, optužio je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog ''nesposobnosti državnika'', pogotovo loših odnosa sa Srbijom:
''Na vojnom hodočašću u francuskom Lourdesu pjevala je 'Lijepa li si' koja otvoreno podilazi secesionističkim težnjama Hrvata stihom 'Herceg-Bosno, srce ponosno'... Hrvataskoj ne treba predsjednica koja hopa na sredini terena nakon pobjede rukometne reprezentacije i koja pjevajući dovodi u pitanje integritet susjedne države'', oglasio se zabrinuti Goldstein. (direktno.hr) Glodsteinu i Krausu, posrbljenim Židovima u Zagrebu, bolje bi odgovara pjesma ''Jugoslavijo, Jugoslavio...'' Židovska nacionalna manjina, u školskim, vjerskim i političkim institucijama u Hrvtaskoj odgajaju svoju djecu da mrze svoju domovinu - Hrvatsku, isto kao što čini srpska nacinalna manjina koja otvoreno vodi veleizdajničku politiku. Međutim, židovska vlada u Izraelu ima dobre, prijateljske i poslovne odnose s Hrvatskom. Dakle, Židovi u Hrvatskoj ne moraju biti patuljci, ako nisu gorostasi! Srpski šovinisti indoktrirali su Židovsku 'opštinu' s antihrvatstvom, antikatoličanstvom i idiotizmom.
Nakon bezbrojnih napisanih osvrta o zločinačkoj Istanbulskoj Konvenciji, kao osmrtnici za Hrvatsku; nakon velebnih prosvijeda u Zagrebu i u Splitu, Plenković se oglušio na žestoke osvrte i stotinama tisuća revoltiranih prosvijednika, kao uz prkos - ratificirao je IK u Saboru ''... nesretnog crnog petka 13. datuma mjeseca travnja 2018., kad se svuda budi proljetni život nastupio je moralni slom, moralna smrt Hrvatskog sabora.'' (Mile Prpa, hrvatskonebo.com).
Milijun Hrvata žrtvovali su svoje živote na oltaru Domovine u borbi za integralnu slobodu hrvatskog naroda. Zastupnici u Hrvatskom (državnom) saboru nisu bili u stanju dignuti ruku i vratiti IK u Instambul ili Brussles!; nisu se udostojili odati dužno poštovanje hrvatskim braniteljima koji su golim rukama branili svoja i njihova ognjišta! Zastupnici, koji ste dali svoj glas Plenkovića i Pupovca za ratifikaciju IK - sram vas bilo! Ako to nije veleizdaja, onda ni Juda nije bio izdajica. Sokrat je bio u pravu: A kada moćni propalice i zločinci konačno demokratski preuzmu vlast, nastat će bezakonje, a zločinci će postati zakon.

Pupovčeva dinastija u Hrvatskoj

Milorad Pupovac oponaša Stefana Nemanju, mudrog vladara koji je brinuo o narodu. Pupovčeva dinastija poklopci su srpskim političkim loncima na hrvatskim sveučilištima u Zagrebu i Rijeci; u hrvatskoj Vladi i saboru; u medijima u Hrvatskoj; u srpskim strankama i organizacijama u Republici Hrvatskoj. Nije potrebno nabrajati sve dužnosti koje Milorad Pupovac (br. 1) obnaša u Hrvataskoj, jer njega se može vidjeti i čuti svaki dan na malim ekranima, u tiskovnim medijima, na portalima, na pozornicama, na presicima za domaće i strane medije, uvijek se nađe na pravom (prvom) mjestu kada treba dati lažne izjave o Hrvatima i Hrvatskoj. Nakon bijega s delegacijom iz Beograda, Pupovac je rekao: ''Treba ostati hladne glave i učiniti sve da ne budemo taoci ljudi koji gaze simbole države.'' Drugim riječima, pustimo Šešelja neka ''kenja'', ja, Milorad ukrotit ću vojvodu. Radoznalosti radi, navest ćemo samo neke od naslovnice iz Pupovčevih ''Novosti'':
Pupovac: Položaj Srba u Hrvatskoj pogoršao se s oslobaćajućom presudom dvojici generala - Gotovini i Markaču; Lijepa naša lijepo gori; Vlada treba da ukine znamenja koja vrijeđaju žrtve; Hrvatska se nedovoljno susprostavlja temama, negiranje građanskih prava i slobode te klerikalno i nacionalističko razumijevanje društva; U Hrvatskoj je pokršteno 11.00 srpske nejači; Hrvatski konzervativci i katolički aktivisti su rod luđaka; Ne idem na državnu komemoraciju (a član je Vlade i Sabora!) zbog politike zaborava u Hrvatskoj; U Jasenovcu komemoraciju organizirali antifašisti i SNV - Borba se nastavlje (juriš, bre!, o.p.) ''Preplavljeni smo lažima, falsifikatima, poluistinama, predrasudama i nacionalno obojenim stereotipima'' Habulin/Pupovc nisu pročitali 0 ''Deobama'' Dobrice Ćosića: '' Lažemo stvaralački, maštovno i inventivno...''
Ozren Pupovac (br. 2), sin saborskog zastupnika i predsjednika Srpskog narodanog vijeća Milorada Pupovca, zaposlen je u Rijeci na Filozovskom fakultetu. Došao je (bez natječaja) kao znanstvenik na Odsjek za kulturu gdje će se bavidi dijasporom. U njegovim znanstvenim istraživanjima vjerojatno težina studija biti srpska dijaspora u Hrvatskoj, čije će vrijeme i radove plaćati ministarstva kulture i obrazovanja u RH. Sveučilišta u Hrvatskoj postala su srpska učilišta (ne)hrvatske povijesti pa hrvatske studenti odgoju Pupovci, Jovići (Dejan Jović, i sin generala JNA koji je razarao Vukovar, predaju na Hrvtskoj vojnoj akademiji!!!?), Jokić i mnoštvo profesora srpsko-četničkog mentaliteta,odgajaju hrvatske mladež. U prenosnom značenju, srpski su vukovi čobani hrvatskog stada. Nismo valjda zaboravili kako su Turci otetu hrvatsku djecu obučavali u janjičarima i odgajani za krvnike vlastitog naroda.
Tihana Pupovac (br.. 3) odazvala se na poziv Srpskog narodnog vijeća (ćaće Milorada) da istraži tko je rušio, skrnavio ili zanemario spomenike NOB-a. - Monografiju o šteti koja je učinjena na spomeničkom nasljeđu NOB-a, u kojoj je evidentirano TRI tisuće od ukupno SEDAM tisuća spomenika WOW) ... kako bi se aktualiziralo taj problem te se pokušao adekvatno kontekstualizirati, je progovaranje o tome što se nalazi u pozadini politike koja je dovela do rušenja.'' Pupovčeva kći iznosi broj oštećenih spomenika, vrijeme uništavanja te nagađa o razlozima i mogućim počiniteljima. Usput, govoreći neistinu, vrijeđa hrvatske vlasti nakon 90-ih godina.
''Primijetila sam razlike u odnosu Jugoslavije i Hrvatske prema vlastitoj povijesti'', kaže Pupovčeva kći. ''U Jugoslaviji koja je u smislu modernističkog projekta bila okrenuta pitanju budućnosti i socijalističk izgradnje, trauma velikih ljudskih žrtva Drugog svjetskog rata razriješena je narativom o herojskoj borbi za tvorbu nove socijalističke budućnosti. Danas se, pak, nalazimo u momentu koji je opsjednut vlastitom prošlošću i njezinom revizijom i u tom smislu ideološki kontekst koji živimo je onaj idologije žrtve, a to je vidljivo u načinu na koji se obilježavaju logor'', govori Tihana Pupovac. (maxportal.hr). Narodna poslovica kaže:Ne će kruška pasti dalje od stabla!
Slavica Lukić (br. 4), druga Pupovčeva supruga, poznata po napadima na hrvatske branitelje i proglašava ih ustašama. Slavica Lukić bila je prva osoba koja je osuđena zbog javnog sramoćenja u Republici Hrvatskoj. Srpskojugoslavenski novinari u Hrvatskoj izabrali su profesora beogradskog fakulteta četnika Siniša Leković (neki tvrde da ima samo srednju školu) za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva i Pupovčevu suprugu Slavicu za potpredsjednicu HND-a, koja brani Pupovca u četničkm ''Novostima'' i srpskojugoslavenskim listovima u Hrvatskoj: Jutarnjem, Slobodnoj i Globusu, a čvrsto stoji uz srpske (anti)fašiste.
Pupovčeva dinastija odgojila je srpsku ''nejač'', kao što je Damir Kristinić, SDP-ov vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, profesor na Fakultetu strojarsta i brodogradnje, koji se je nakon Šešeljevog ''podviga'' oglasio na Facebook: ''Poserem se na Republiku Hrvatsku, organizirajte jebenu državu pa onda organizirajte bicikle, rukometna prvenstva, balune i ostale pizdariej za gubljenje vremena, slikovanje i mahanje bandirima. Mater vam jebem svima po redu,'' poručio je hrvatskom narodu profesor Krstinić. Kad su ovako intiligentni srpski profesori, čto reći za raju? Gdje je sada ''domoljubna'' Torcida, kad treba braniti Hrvatsku u Splitu od četnika Damira, a ne razbijati glave navijačima hrvatskih klubova koji dolaze u Split na utakmice s Hajdukom?

Zaključna misao o Srbima

Poznato je da je Srbin Svetozar Pribičević bio tvorac Hrvatsko-srpske koalicije, koja je izvela prisajedinjenje Države SHS Kraljevini Srbiji. Za tu zaslugu bio je ministar u kraljevskim beogradskim vladama i progonio hrvatsku opoziciju. U tu svrhu stvorio je i terorističku organizaciju ORJUNU, čiji su potomci Krstinić i slični njemu. Kad ga je beogradski dvor odbacio, jer ga više nisu trebali, a kao prečanina nisu mu nikad posvje ni vjerovali, prešao je u opoziciju te s Radićem stvorio Seljačko-demokratsku koaliciju.
Dvije godine prije smrti (1934.) Prebičević je uvidio i shvatio: ''...da Srbi trebaju uviditi i shvatiti da oni nemaju nikakvog, ni moralnog, ni političkog, ni nacionalnog, ni historiskog prava vladati nad Hrvatima i silom ih (diktaturom) držati u zajdnici sa sobom. Historijsko je iskustvo pokazalo da će se prije Velebit srušiti u more i isušiti Dunav, Sava i Drava, nego što će se hrvatski narod odreći svog imena i svoje narodne individualnosti. Kao čovjek slobodnog duha i kao istinski demokrat, ja moram izjaviti da bi Srbi morali poštivati i priznati volju Hrvata i odluku čak i u slučaju kad bi se oni izjasnili protiv svake zajednice sa Srbima, a za svoju potpunu i neograničenu samostalnost...'' Pupovc bi trebao mnogo toga naučiti od Pribičevića, u protivnom i njega će stići Svetozareva sudbina - smrt u tuđini.
Prije 84. godine Pribičević je, kao obraćenik od velikosrbina i mrzitelja Hrvata, postao čovjek slobodnog duha i demokrat, te uvažio priznati drugima sve ono što je on želio sebi i Srbiji. Vjerojatno srpski političari nisu pročitali Pribičevićevu knjigu ''Diktatura kralja Aleksandra'', ili ako su i pročitali nisu razumili (kao ni Dobričine ''Deobe'') Šteta! Srbija se mora urazumiti, da su s Hrvatskom samo istočni susjedi, a od Srbije će ovisiti, nakon 100 godina agresije, da li će biti dobri li zlobni susjedi.
Hrvatski je narod došao do spoznaje, da sa susjedima treba imati čiste račune, čvrste granice i eventualno poslovne ugovore, i druge suradnju. Srbi se ne mogu niti smiju bahato ponašati (kao da su u svojoj 'otadžbini'') kada dolaze kao gosti na odmor ili poslovno u Hrvtasku, jer nekima će, u protivnom, biti uskraćen ponovni ulazak, a drugima možda i zatvorska kazna, pa neki bi mogi dobiti i po nosu zbog lošeg ponašanja.
Srbi bi, kada dolaze u Hrvatsku, trebali imati na umu slijedeće: ''Srbija je počinila najveći zločin nad Hrvatima u povijesti. I to u kratkom - povijesno gledanom - razdoblju. Na štetu Hrvatske bili su: Londonski tajni ugovori 26. travnja 1915.; Krfska deklaracija 20. srpnja 1917.; Rapalski ugovor 12. studenog 1920.; Sanmargeritska konvencija 23. liistopada 1922.; Rimski ugovori 27. listopoada 1924.; Nettunska konvencija 20. siječnja 1925.;
Nakon 2. Svjetskog rata Nezavisna Država Hrvatska proglašena je genocidnom a od hrvatskih zemalja Bosne i Hercegovine stvorena je zasebna država; Cijeli istočni Srijem sa Zemunom, Adom Ciganlijom i Petrovaradinom, bez ikakvog pravnog akta pripojen je Srbiji; Boka Kotorska i primorje istočno od ''zaljeva svetaca'' pripalo je Crnoj Gori; Hrvatski Neum sa zaleđem nije vraće n Hrvatskoj; Hrvatski zaljev Sutorina pripojen je Boki Kotorskoj, odnosno kasnije Crnoj Gori bez ikakva pravnog akta. (Pavao Blažević, dragovoljac.com) Ovo su pogubne posljedice ''bratstva i jedinstva'' u koje još i dnas, nakon sto godina krvarenja i mrcvarenja, zagovaraju jugofili, (anti)fašisti i petokolonaši.

Poruka Hrvatskom narodu

Slobodni svijet se divio hrvatskom narodu u Domovinskom obrambenom ratu, jer su hrvatski branitelji imali malu šansu pobijediti JNA, treću vojnu silu u Europi, koja je imala svoje vojarne u centrima hrvatskih gradova. Srbija je bila spremna, samo je čekala smrti krvika Tita, da Jugoslaviju preimenuje u Veliku Srbiju. U isto vrijeme Ivica Račan pokupio je oružje od hrvatsketeritorijalne zaštite i predao ga JNA, a Budimir Lončar osmislio embargo na uvoz oružja u Hrvatsku, u samom početku Domovinskog obrambenom rata.
Okanimo se pomisli o stvaranju međunarodne komisije za istraživanje logora Jasenovca, jer Hrvatska je Vlada na osnovu „istraživanja“ustanovila de je u Jasenovcu oko 80.000 osoba izgubilo svoje živote. Dokumenti pokazuju da je i taj broj prema stvarnosti daleko niži. Ali, Dodik, Vučić, Vulin, Dačić, Goldstein, te jugočetnici i (anti)fašisti u Srbiji i Hrvatskoj tvrde da je bilo 700.000 ubijenih u kaznenom logoru. Da je toliko ubijeno zečeva u logoru Jasenovc bi morao biti nekoliko puta veći u površini, dubini i u oblacima.
Zašto dati nadležnost Srbiji nad jasenovcem ?, pita se hrvatski povijesničar Ivo Lučić. Nisu im Hrvati dali, nago su Srbi uzeli. ''Gledajući situaciju u Srbiji, i političku i u znanstvenoj zajednici, uzimajući u obzir i komisiju o Alojziju Stepincu, od povjerenstva koje predlaže predsjednica ne bi bilo ništa. Ono možda dobro zvuči, ali ne bi ostvarilo baš ništa....Pitanje Jasenovca u Srbiji nije pitanje znanosti, nego političkih pozicija koje prikupljaju poene na toj temi i zaoštravaju odnose s Hrvatskom - smatra Lučić. On smatra da Srbiju uopće ne zanima ulazak u Europsku uniju, nego političke elite u Srbiji na antagonizaciji odnosa s hrvatskom grade svoju popularnost u srpskoj javnosti. (Večernji.hr)
Mogli bismo reći da i referendum u Hrvatskoj ne bi polučio željeni cilj, jer to je opcija koju ne smijemo često koristiti. Naime, kada je 1991. godine održan referendum o neovisnosti na kojem su se građani s 94.17 posto glasova izjasnili za odvajanje od Jugoslavije. Odluku o referendumu o samostalnosti Hrvatske je donio tadašnji predsjednik dr. Franjo Tuđman. Referendum o izmjenama Ustava i zakona u RH, koji je ,kako kaže prof. Ivo Biondić ''konstitucioniski kaos, proizlazi iz naroda i pripada narodu (Ustav RH, članak 1).'' U nastavku Ivo se pita: 1. Kojem narodu?, 2 Koji to narod odlučuje? Izmjena Šeksovog Ustava množe se brže i efikasnije ispraviti rušenjem Plenkovićevu vlade i prijevremenim izborima.
Na izbore treba masovno izići, kao na referendum 1991. godine, jer suverenitet Hrvatske Države je ugrožen. Iseljavanja su masovan, čak i Predsjednica RH upozorava na veliki odlazak hrvatske školovane mladeži u tuđi svijet, a već nas ima više u dijaspori nego u domovini! Na slijedećim izborima, treba izabrati prave ljude (domoljube)i pravu stranku (hrvatsku državotvornu). Ovih zadnjih 18 godina izmijenilo se nekoliko stranaka sa koalicijskim partnerima i nekoliko predsjednika države i Valde, koji su narušili hrvatski suverenitet i osiromašili hrvatski narod. Hrvatski Mile Prpa u osvrtu ''Ukradena Hrvatska'' navodi detalje kako su prodaja Plive, Ine, Telekoma, Croatia osiguranje i bezbroj drugih vrijednosti koje su prodane u bescijenje. Sve su prodane po principu: ''Ubij vola zbog jednog šnicla kojeg će hrvatski politički barbari za tu transakciju dobiti.''
Od koga Hrvatska posudi novac postaje zaduženik i sluga. Od sadašnjih zastupnika malo njih će imati kuražu izići pred narod i tražiti novo povjerenje, nakon već izgubljenog povjerenja koje je dobio i - veleizdaje. Ako hrvatski narod hoće i želi spasiti Hrvtsku Državu od domaćih i stranih neprijatelja i zadržati hrvatski narod u Lijepoj našoj Domovini, trebamo se aktivizirati, a ne samo kritizirati. Tko sebi ne pomaže i Bog mu odnemaže!

Više...

ISTUP IZ HDZ-a dr. Jure Burića zbog Istanbulske konvencije

Sramotna spoznaja Crkve u Hrvata da Plenković zna čitati za razliku od biskupa

Volio bih da ne budem u pravu, ali već vidim da će Istanbulska konvencija biti ratificirana u Hrvatskom Drzavnom Saboru, pa da tu lakrdiju, a zapravo tragediju, ne čekam - iskreno tuzan sto ste me na ovaj čin natjerali odlučio sam :
Ja, Jure Burić liječnik i političar u mirovini i moja supruga Ljiljana Burić ponosna Hrvatska majka petoro naše djece s adresom u Dubrovniku ne želimo biti vise članovi stranke HDZ-a
Ne želimo biti vaši sustolnici ,jer vise niste sljedbenici njezinog osnivača Dr Franje Tuđmana .
U politiku sam došao s mjesta šefa odjela za Otorinolaringologiju i cervikofacijalnu kirurgiju bolnice u Dubrovniku.
Još dok je pokojni Predsjednik bio živ obnasao sam mnoge časne dužnosti u Hrvatskoj drzavi .Najprije kao ratni povjerenik ( jedan od šest u Hrvatskoj) za Južnu Dalmaciju ,pa nacelnik ratnog saniteta za isto područje , prvi zupan Dubrovacko Neretvanski i na koncu zastupnik u Hrvatskom Drzavnom Saboru - da tako se Sabor nekad zvao !
Izlazimo iz stranke jer nas je
sram - zbog
vaše bahatosti ,
vašeg licemjerstva,
vaseg omalovažavanja,
vaše nedoslijednosti,
vašeg sluganstva,
vašeg kukavicluka ,
vaše pohlepe za položajima,
vašeg odricanja od
BOŽIJIH zakona.
Postali ste " duhovni Černobil" u Hrvatskom narodu .
SRAM NAS JE JER STE IZGUBILI SRAM !!!
Uporno mimo ,svakog razuma i pored sto su se - Sv.otac - Papa Franjo ,Kaptol,Hrvatski biskupi ,Hrvatski narod zajedno sa svojim sinovima uvaženim Hrvatskim intelektualcima,članovima HAZU-a ....JASNO odredili PROTIV RATIFIKACIJE ISTANBULSKE KONVENCIJE...i dalje tvrdite da je to "duboko kršćanski čin" i da ste na istoj strani kao i crkva? !
A ,
ratificiranje Istanbulske konvencije s rodnom ideologijom je SOTONSKI posao i NE kršćanski čin koji vrijeđa svakog Isusovog sljedbenika i čestitog Hrvata.
Uporni ste u tvrdnji da svojom " interpelacijom" dajete sigurnost Istanbulskoj konvenciji od ne provođenja rodne ideologije ,a sami znate da je to jedan obični pamflet ,pravno bezvrijedni papir kojim samo narodu mažete oči ( uostalom zašto se ograđivati od nečega - čega nema ?! )
E ,naše mazati nećete i zato ovim činom prestajemo biti članovi stranke koja nema veze s njezinim utemeljiteljem pok predsjednikom dr. FranjomTuđmanom
Bog vam pamet prosvijetlio !
Jednoga dana ,kada s Božijom pomoći dođe čestiti Tuđmanov sljedbenik , budemo li živi- neka računa na nas.

Dr Jure Burić
U Dubrovniku,4.travnja 2018.
Nakon što će se u Hrvatskom Drzavnom Saboru ratificirati
sotonska Istanbulska konvencija.

Više...

NOVI SVJETSKI POREDAK JE UZDRMAN

Imam posebnu sposobnost da u metežu događaja, riječi pisanih i izgovorenih, demagogije i propagande vidim ono što je bitno. Profesor sam filozofije i traganju za istinom, za biti, ostala sam vjerna po cijenu života, pod cijenu da nisam hitala prema usponu u hijerarhiji i titulama nego u spoznanju istine.

Isus je Put, Istina i Život

I ono što je mene posebno iznenadilo u Vašem odgovoru na naša pisma da neki govore o masonima a da Vi nikada niste nijednoga vidjeli.

Prije pojave Isusa na zemlji u starom Izraelu na vlasti su bili farizeji, pismoznanci, zavodnici koji su jedno govorili a drugo radili. Kada je Isus ušao u javni život i počeo propovjedati božansku istinu i u Evanđeljima dao onima koji su povjerovali u Njega upute za život i kako stići u Kraljevstvo božje. Farizejima je ugrozio vlast i zato su ga farizeji razapeli.

Taj Sinedrij, te Kaife i Ane, ti farizeji koje su osudil Isusa i razapeli ga nisu nestali. Zemlja je kraljevstvo Kneza zemaljskog – sotone i sotona je cijelo vrijeme na djelu prikriveno i otvoreno na rušenju Kraljevstva božjeg, katoličke crkve, katoličke vjere i nadasve Poretka koji je utemeljn na Božjim zapovjedima i prirodnom zakonu. Nazovimo ga Stari Svjetski, Božji red, Božji zakon.

Ne mogu povjerovati da niste čuli za NOVI SVJETSKI POREDAK. Što je taj Novi Svjetski Poredak? To je najprije ukidanje Boga na zemlji, zatiranje vjere u Isusa Krista, zabrana 10 božjih za

povjedi, gašenje svjetla u našem umu po kojemu imamo sličnost s Bogom jer smo ga u stanju pojmiti i slijediti moral i život u tom moralu koji nam je naš Bog i njegov Sin Isus ostavio u pologu vjere.

Fridriech Nietsche je 1900 objavio da je Bog mrtav. Toj njegov objavi prethodila je Francuska revolucija 1789 koju je Sinedrij podigao protiv najkatoličkije nacije u Europi koja je bila zaštitnica papinske države. Samo 70 godina poslije je unštena papinska država i Papa je postao zarobljenik u Vatiknu. 1776 je Adam Weishaupt utemeljio red iluminata koji su i rušitelji postojećeg božjeg reda. Njihov glavni predstavnik je Karl Marx, utemeljitelj materijalističkog i bezbožnog državnog poretka sa svojim Komunističkim manifestom. Otada se sotonsko sjeme revolucija 1848 širi cijelom Europom a cilj joj je uništenj kršćanstva i katoličkih monarhija. Nakon nešto više od 100 godina Sinedrij diže boljševičku revoluciju u Rusiji 1917 i po Dostojevskom i Tolstoju jednoj od najbogoljubnijih carevina i naroda i ubija Boga u ljudima. Žrtve su oko preko 70 milijuna Rusa, oko 400 000 svećenika, monaha i monahinja koji su završili život na najsadističkiji mogući način. Ruski car s obitelji je ritualno ubijen. Malo nakon toga Sinedrij puca u Franza Ferdinanda, katoličkog monarha. Nakon toga sveti papa Pio X izgovara riječ da je tim pucnjem ubijena Europa i uskoro od šoka umire.

Kad je Bog mrtav onda je sve dopušteno. Sinedrij radi: I sv. rat, Balfurova deklaracija, cionizam, Oktobarska revolucija, II svjetski rat i sinedrij nastavlja smrtonosni pohod kao komunistički, materijalistički, ateistički krvavi pohod na cijelu istočnu Europu. Scenarij je isti kao u Francuskoj, Oktobarskoj revoluciji: ubijanje Boga u ljudima, rušenju crkava, eksproprijaciji privatnog vlasništva, masovnim ubojstvima. Kada Boga nema onda je sve dopušteno.

Jeste li primjetili u modernom svijetu vraćanje na poganizam? Dok je u Božjem redu čovjek u ranoj mladosti odgajan da svlada svoje nagone: Tko je pobjedio sebe, pobjedio je svijet. U Novom svjetskom poretku se od čovjeka pravi životinja. Čovjek postaje raspušteno biće koje nije više u stanju vladati sobom. Čovjekom više ne vlada UM nego NAGON. Ugasila se božja luča. Čovjekom raspaljenih strasti lako je vladati kao s marvom. Dok je prije pedesetak godina bilo nedopustivo i neprilično govoriti o seksualnim prerverzijama one su danas zaštićene zakonom. Dok je abortus bio neoprostiv grijeh danas je čitava organizirana „međunarodna zajednica“ i domaća vlast usmjerena prema ubojstvu nerođenih. TRANSHUMANIZAM, GENETSKO MIJENJANJE OBLIKA ŽIVOTA KOJE JE BOG STVORIO, GENETSKI MODIFICIRANA HRANA, GENETSKI MODIFICIRANA DJECA, OVCA DOLI, ISTAMBULSKA KONVENCIJA I SVE U TOM REDU.

ŠTO MISLITE ČIJI MOZAK TO PROIZVODI?

FARIZEJSKI, MOZAK. MOZAK UBOJICA BOGA, UBOJICA REDA BOŽANSKOG ŽIVOTA. UBOJICA NEVINOSTI, ISKRENOSTI, VJERNOSTI, LJEPOTE I RADOSTI ŽIVOTA. UBOJICA BOŽANSKOG AUTORITETA, UBOJICA OBITELJI I UBOJICA ŽIVOTA. SOTONA MOŽE SAMO BITI NEGATOR SVEGA – ANTIFA. SOTONA PROIZVODI CIVILIZACIJU SMRTI U KOJOJ ŽIVIMO.

FARIZEJSKI, MASONSKI MOZAK JE GOTOVO ZAUZEO VLAST NA ZEMLJI A VI NISTE VIDJELI NIJEDNOG MASONA!!!

DOPUSTITE MI DA U OKVIRU AKADEMIJE BUDEM PAS ČUVAR KOJI ĆE BDJETI NAD POVREDAMA BOŽANSKOG ZAKONA DA SE NE BI DOGODILO DA ONI KOJI MISLE DA DOPRINOSE NARODU NE VIDE OD ŠUME DRVEĆE.

NOVI SVJETSKI POREDAK JE UTEMELJENJE VLADAVINE ČOVJEKA NA ZEMLJI.

BOGA NEMA – ČOVJEK JE BOG. ISTINE NEMA – ISTINA JE LAŽ. RAT JE MIR. MI ŽIVIOM U ORWELOVOJ 1984. TO JE ONO ŠTO JE SOTONA HTIO POSTIĆI.

U POSTMODERNOJ VIŠE NEMA ISTINE. AKO NEMA ISTINE ODNA NEMA NI PRAVA. NEMA VIŠE VEZE SA STVARNOŠĆU, NEMA SVIJESTI O UZROČNO POSLJEDIČNI ODNOSIMA, NEMA ODGOVORNOSTI ZA ČINI NI NA DRŽAVNOJ NI NA OSOBNOJ RAZINI. SVE JE DOPUŠTENO. NEMA GRIJEHA, NEMA SRAMA, NEMA ODGOVORNOSTI, NEMA KAJANJA. NEMA KAZNE. TO JE SVIJET KOJI NAM NUDI LUCIFER KOJEMU SE EUROPA, HILLARY CLINTON, ANGELA MERKEL I OSTALI POBOŽNICI NOVOG SVJETSKOG PORETKA KLANJAJU. A EVO VAM I DOKAZA.

ŽELIM VAM DOBRO ČITANJE I VAMA I SVIMA KOJI OVO PRIMITE U RUKE. NEMOJTE BITI ONI KOJI IMAJU OČI A NE VIDE, IMAJU UŠI A NE ČUJU.

JA RADO PRIHVATAM NA SEBE DA BUDEM LUDA BEZ IKAKVIH AKADEMSKIH ČASTI JER KAKO PIŠE U PSALMIMA:

LUDO BOŽJE MUDRIJE JE OD LJUDI, I SLABO BOŽJE JAČE JE OD LJUDI.

LUDE SVIJETA IZABRA BOG DA POSRAMI MUDRE.

SVIMA PREPORUČUJEM DA SVE PROČITAJU DO KRAJA. SRDAČAN POZDRAV, USPJEŠAN RAD. BOG I HRVATI! ZA DOM SPREMNI!

NOVI SVJETSKI POREDAK JE POSTAVIO METU – AMERIČKU SLOBODU

Autor: Mac Slavo

https://www.zerohedge.com/news/2018-03-21/new-world-order-targeting-american-freedom

21 ožujak 2018

Odabrala i s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Cilj globalista je Amerika a meta broj 1 je „America First“- „Na prvom mjestu Amerika“ i predsjednik Trump.

Nagrađeni novinar Alex Newman je u povodu nagrade imao dogovoreni razgovor s Greg Hunter-om iz USA Watchdog Organisation - Chalinging Corporation Greed – SAD Organizacija Za Nadzor /pas čuvar/ - Kritiku Korporacijske Pohlepe i objavio je da je Novi Svjetslp Poredak poludio zbog Trump-a.

„To je izašlo na vidjelo glasno i jasno da Ameriku onakvu kakvu je shvaćaju domoljubi i „po sebi razumljivoj istini“ i prema ideji Otaca utemeljitelja SAD-a „da su svi ljudi stvoreni kao jednaki“ i „da nas je Stvoritelj obdario neotuđivim pravima“ nije u skladu s njihovom uskom vizijom Novog Svjetskog Poretka“ rekao je Newman.

Oni moraju tu ideju iskorijeniti i vrlo su jasno pokazali da će se za to pobrinuti. Ono što vidimo u njihovim postupcima i njihovim riječima oni pokušavaju da unište tu ideju u Americi.

Vrlo je jasno da je njihova ideja Novog Svjetskog Poretka totalitarna do srži...

Oni ne mogu podnijeti cijeli program koji je sročio predsjednik Trump: Amerika na prvom mjestu. Zaustavit ćemo globalizam. Izići ćemo iz tzv. trgovačkih sporazuma koji podrivaju suverenitet.

Možete shvatiti da su zbog toga poludili i to se osjetilo kroz sve govore na nedavnom sastanku SVJETSKE VLADE“.

Newman je započeo najoštrije udarivši po društvenim mrežama gdje započinje i završava država u sjeni.

https://youtu.be/QUZ_AAJC9zc?t=14

Doista je teško reći gdje je točka u kojoj država u sjeni započinje a gdje završava. Oni su praktično jedno te isto i to je od samog početka točno. Množina tih velikih medijskih kompanija na kraju prima novac od obavještajne zajednice putem In-Q-Tel investicija koje su produžena ruka obavještajne zajednice SAD-a.

I kao što možete vidjeti ovi globalisti s torbama su vodeći izvršitelji na Facebook-u, a Eric Schmit na Google-u Twitter-u, Linkedinu i na Amazonu, a sve to ide, podrazumijeva se, do članstva u Council on Foregne Relations.... Oni provode sistematsku kampanju da ušutkaju i gurnu na marginu konzervativce, kršćane, libertariance i sve ostale ljude koji se suprostavljaju njihovom programu.

Hunter povodom toga kaže da je naprosto mit povjerovati da veliki broj ljudi još uvijek vjeruje u Novi Svjetski Poredak – Jednu Svjetsku Vladu.

Međutim SAVJET ZA SVJETSKU VLADU se sastao u veljači 2018 a to se nijedan glavni svjetski medij nije usudio objaviti javnosti.

„Ovaj sastanak SVJETSKE VLADE koji je šesti po redu održan je na Arapskom poluotoku ... i to neskriveno.

On nije imao nikakvog traga u američkim medijima iako su oni imali tamo svoje dopisnike, čak ni na Sky News-u i CNN-u.

Tamo su bili prisutne sve agencije UN-a, glavari IMF-a i Svjetske Banke i vrh izvršnih direktora kompanija društvenih mreža, najviših predstavnika svih agencija UN-a i prošlogodišnji šef UN-a.

Dakle, radi se o vrlo ozbiljnom događaju. Rekli su nam kakav je bio njihov program. Izašli su s službenim saopćenjem medijima i rekli su „mi se moramo usaglasitii s ovim institucijama da bismo bili spremni za Novi Svjetski Poredak.

To više nije konspiracija jer se konspirativno drži u tajnosti a oni su otvoreno djelovali. To više nije teorija to su činjenice a vi ne možete osporiti činjenice.

Oni jedino nisu objavili svoj program američkom narodu.

Prilog 2.

KONAČNO DOBRE VIJESTI

19 ožujak 2018

Autor: Paul Craig Roberts

http://www.informationclearinghouse.info/49024.htm

S engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Washington uzalud podiže napetost u odnosima s Rusijom čemu smo svjedoci tokom mnogih godina i to na neuračunljiv i neodgovoran način tako da nam je potrebno opuštanje nakon takve depresije.

Novinar koji predstavlja elitu, Michael Godwin, glavni politički urednik New York Post-a i nekadašnji glavni urednik New York Times-a okirvio je New York Times i Washington Post za uništenje novinarskog standarda u SAD-u.

- James Kallstrom, zamjenik direktora FBI-a je rekao da je Fox News koordinirao zavjeru najviših slojeva i to ne samo FBI-a nego i najviših slojeva vlasti da pomognu spriječiti podizanje optužnice protiv Hillary Clinton.

„Mislim da zavjera ide do vrha. Tiče se cijele Russigate strategije – ako ona pobjedi na izborima o zavjeri nitko neće imati pojma. Oni su jednostavno pustili s lanca obavještajnu zajednicu. Gle kako su pale maske. O tome do sada nismo ništa čuli. Gle na koji su način kršili prava svih nas američkih građana.“

Kallstrom nastavlja navodeći imena.../u nekom drugom tekstu/

- Senator Rand Paul najavljuje da će spriječiti imenovanje Mike Pompeo-a i Gine Haspel za državnog tajnika i za direktoricu CIA.

Moguće je da je otpuštanjem direktora FBI McCabe-a zavjera u kojoj su sudjelovali CIA ,FBI, Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo vanjskih poslova, Hillary Clinton i Demokratski nacionalni komitet izložena javnosti i način na koji su prikrivali zločine. Pokazalo se kako je Hillary Clinton lažno optužujući Donalda Trumpa za zavjeru s ruskim predsjednkom Putinom namjeravala ukrasti predsjedičke izbore.

Ako se Trump ohrabri moguće je Brennan-a, Comey-a McCabe-a, Hillary i mnoge druge strpati u zatvor zbog njihovog drskog nasrtaja na američku demokraciju i vladavinu zakona. Ove istrage će skršiti moć tajne policijske države, i još više od toga, i tako omogućiti Trumpu da se vrati obećanjima datim u izbornoj kampanji i normalizira odnose s Rusijom. Ako ovi odnosi ne budu normalizirani rezltat će biti RAT. Ako ništa imamo priliku.

- Britanski ambasador Craig Murray je uspješno izložio prijevaru koju provodi britanska vlada lažnom optužbom ruske vlade da je koristila nervni otrov i otrovala dvoje ljudi na klupi u parku u Engleskoj.

Britanski državni znanstvenici imaju više integriteta od britanske vlade i glatko su odbili potvrditi vladin zahtijev o nervnom otrovu. Tako su prisilili korumpiran vladu predsjednice May da koristi izraz „tipa koji je razvijen u Rusiji.“

Ambasador Murray je utvrdio da nema dokaza da je Rusija razvijala takav tip nervnog otrova i da je Organizacija za zabranu kemijskog oružja – OPCW – Organisation for Prohibition of Chemical Weapons – nije našla taj otrov dok je nadgledala i provjeravala uništavanje kemijskih otrova u Rusiji.

Ambasador Murray izvještava da se jedina poznata sinteza onoga što se zove „novichok“ dogodila 2016 dogodila u Iranu u suradnji s Organizacijom za zabranu kemijskog oružja da bi se provjerilo da li formula koja je objavljena u knjizi prije mnogo godina doista može proizvesti takav otrov.

Ambasador Murray je izložio javnosti krajnje prostituirane zapadne medije koji se nijednom nisu zapitali zašto korumpirana britanska vlada koristi nejasne i dvosmislene riječi „tipa koji je bio razvijen u Rusiji“.

Izložio je i silan napor da ga ušutkaju lažima i klevetama.

Veoma je važno da su nalazi ambasadora Murraya neporecivi. Glavno je da nijedan laboratorij nije iznio nalaz da je nervni otrov korišten protiv Skirpala i njegove kčerke. Mi čak ne znamo ni jeli se takav napad uopće i dogodio. Korumpirana britanska vlada nije iznijela nijedan dokaz za takav napad niti je pokazala uzorak nervnog otrova.

Koji je razlog da se britanska vlada koristi ovom očiglednom laži?

Koji je stvarni razlog kompletnog zakazivanja medija? Zašto nisu istražili tobožnji događaj?

Postoji li jači dokaz cijelom svijetu da zapadni mediji nisu ništa drugo nego hrpa laži, da su lišeni integriteta i da služe samo MINISTARSTVU PROPAGANDE za tajne planove.

Afera Skirpal je čavao u mrtvački kovčeg zapadnih medija.


Ovdje niže imate prikaz službenog otvorenja tunela sv. Gottharda
1. 06. 2016. Na ceremoniju je bilo pozvano 600 uzvanika tako da to čini sve u svemu 666.
Na ceremoniju su bili pozvani svi najugledniji uzvanici europske i svjetske elite uključujući Angelu Merkel, Francois Hollandea, Matea Renzzia, švicarskog predsjednika i još stotine europskih i svjetskih najuglednijih predstavnika. Ceremonija je trajala 6 sati. Cijela ceremonija je bila objavljivanje svijetu nastupa NOVOG SVJETSKOG PORETKA KOJI SE IMAO DOGODITI POBJEDOM HILLARY CLINTON NA IZBORIMA ISTE 2016 GODINE. HILLARY CLINTON JE NOMINIRANA ZA KANDIDATA DEMOKRATSKE STRANKE 1.06.2016.
UJEDINJENI NARODI SU 2015 GODINU PROGLASILI GODINOM SVJETLOSTI ZA NAIVNE. LUX, LUCIS =LUCIFER JE BILA GODINA LUCIFERA. I U IGRAČKAMA, ODJEĆI, TV EMISIJAMA I NA NIZ DRUGIH SADRŽAJA OBJAVLJIVAO SE NARODU LUCIFER.
AKO NISTE ZNALI ZAŠTO JE IZBILA POBUNA PROTIV IZBORA DONALDA TRUMPA MOGLI STE PROČITATI U GORE NAVEDENIM TEKSTOVIMA DA JE SVJETSKA ZAVJERA, ZAVJERA SVJETSKE ELITE, ZAVJERA ILUMINATA BILA DA HILLARY CLINTON MORA BITI IZABRANA ZA PREDSJEDNICU SAD-a KAKO BI SE NJENIM IZBOROM I INAUGURACIJOM 20 SJEČNJA 2017 PROGLASIO NOVI SVJETSKI POREDAK.
ALI TU SE UMJEŠALA FATIMSKA DJEVICA I PRSTI BOŽJI KOJI SU NAM UVIJEK NAVJEŠĆIVALI POBJEDU BOŽJU. BOŽJI IZABRANIK tj. MAJKE BOŽJE FATIMSKE JE VLADIMIR PUTIN KOJI JE ROĐEN 7 LISTOPADA 1962 NA DAN KRŠĆANSKE POBJEDE NA LEPANTU I KOJI JE DO SADA SVOJIM STRPLJENJEM I MUDROŠĆU SPASIO SVIJET OD NIZA RATNIH OPASNOSTI I TOTALNOG NUKLEARNOG UNIŠTENJA I SPASIT ĆE GA OD TOTALITARIZMA I GLOBALIZMA.
POGLEDAJTE DOBRO OVE DONJE PRIKAZE, DAJTE SI TRUDA, ZAVRJEĐUJU DA VIDITE U ČEMU ŽIVI CRNO PLEMSTVO, KOMITET 300, BANKARSKA I KORPORACIJSKA ELITA. KAKO SU BILI 100% SIGURNI U SVOJU POBJEDU OBJAVILI SU SE BEZ IKAKVIH OGRADA CIJELOM SVIJETU KOJI NIJE ZNAO PROTUMAČITI NJIHOVU DRSKOST I SAMOUVJERENOST. KOLIKO MI JE SAMO TREBALO VREMENA DA POVEŽEM SIMBOLIKU I ČINJENICE I UOKVIRIM U TEKST KOJI JE OBJAVLJEN NA NIZ PORTALA ALI TEK SADA DOBIVA SVOJE PRAVO ZNAČENJE.

Više...

OTVORENO PISMO SABORU

 

Poštovani zastupnici Hrvatskoga sabora!

Kako to gordo zvuči, zastupnik u Hrvatskom (nekoć državnom) saboru. I odgovorno! I časno!

Poštovani zastupnici, vi zastupate sve hrvatske državljane, vi zastupate i mene! Vi postavljate i Hrvatsku vladu! Vi znadete i da je iznad Sabora samo Bog! Tako smo nekada govorili, a sad se eto, pojavio i GREVIO!?

Zato ću vas upozoriti na slijedeće činjenice:

Prijepor oko Rodne ideologije u tzv. Istanbulskoj konvenciji, događa se na dvije razine: Između elita pojedinih stranaka i članstva, poglavito u HDZ-u, te između političkih elita i naroda!

Ako moramo u današnjem odnosu snaga u svijetu, radi opstanka i sigurnosti Države, predati dio obrambenog suvereniteta saveznicima u NATO-u, ako ćemo morati prijeći i na zajedničku valutu EU-a, onda smo znatni dio suvereniteta već predali u druge ruke. I u dugoj povijesti prije 90-tih, bili smo u sličnoj situaciji, pa smo opstali. Opstali smo jer nas je očuvala vjera, obiteljsko gnijezdo, kršćanska civilizacija, hrvatski jezik i svijest o nekdašnjem hrvatskom Kraljevstvu s vjerom u ponovno stvaranje neovisne države.

Zato, državu, obiteljsko gnijezdo, temelje kršćanske civilizacije i jezik, nedamo nikom! Ni ‘Istambulu’, ni Bruxellesu!

I nitko nema mandat u ime naroda, osim naroda, o tome odlučivati!

Podjela na lijeve i desne, napredne i nazadne, među golemim dijelom naroda u RH ne postoji, kada su u pitanju obitelj, jezik i temelji krščanske civilizacije, tj. našeg načina života! To je pokazao Referendum o ustavnoj definiciji braka, unatoč bezobraznoj i bijesnoj promidžbi vladajućih elita, brojnih tzv. nevladinih udruga i glavnih medija.

Vjerujem da je isto i sada u svezi tzv. Istanbulske konvencije. Ipak odnarođene političke elite i ovisnici o njima te brojni pojedinci, poslušno i pomodarski slijede nevidljive gospodare. Ne služe narodu koji ih je izabrao, nego bahato gospodare nad narodom. Dosta je bilo socijalističkih floskula, kojih se sjećaju stariji, o ”ogromnoj većini naroda koja podupire…recimo: pismo druga Tita, Smjernice CKSKJ, Odluke Predsjedništva… itd., bez pitanja naroda.

Budući da elite tvrde, kako je golema većina naroda uz njih, a naručuju i prikladne ankete, zašto se onda boje pitati narod? Ja tvrdim da političke elite na čelu s Premijerom, svjesno ne govore istinu i nemaju potporu naroda! Neka raspišu, ne unutarstranački kontrolirani ‘šalabahterski’ referendum, nego svenarodni. U protivnom tvrdim da elite po ovom pitanju, ne predstavljaju hrvatski narod i sve državljane RH!

Poštovane zastupnice i zastupnici, nemojte dopustiti da vam otvoreno lažu i od vas prave budale, kako nema tzv. Rodne ideologije u tzv. Istanbulskoj konvenciji. Ako je nema, čemu tzv. ‘Interpretativna izjava’? Otkud sad odjednom ograđivanje od nečeg čega nema? Dakle ipak je ima! Izgleda da smo mi, koji smo tvrdili to, razumijeli sadržaj Konvencije, a onaj tko je tvrdio suprotno, uhvaćen je u laži! Izgleda da su Istanbulsku konvenciju razumijeli i hrvatski biskupi, Papa Benedikt XVI, Papa Franjo, Akademici HAZU, a ima i još nekoliko pismenih, koji su razumijeli i usudili se usprotiviti bezočnim lažima!

Poštovane zastupnice i zastupnici, nemojte poslije reći da vi niste razumijeli, da niste znali!

Ako vam još nije jasno, shvatite da:

Istanbulska konvencija ima status međunarodnog ugovora i time je pravno iznad nacionalnih zakona. Države koje ju ratificiraju trebaju svoje ostale zakone podrediti i prilagoditi zahtjevima Konvencije. Nadalje, kontrolirat će nas međunarodna skupina pod nazivom GREVIO (deset žena, sve odreda aktivistkinje Rodne ideologije! Koje li ravnopravnosti, osim ako se njih pet nije proglasilo muškarcima!). Taj nad-ustav u ovom području, nadzire provedbu Konvencije, osobito na području državnih javnih politika (školstvo, mediji…). GREVIO će, a ne hrvatsko sudstvo i vlast, presuđivati i zapovijedati kako treba učiti djecu od vrtića do fakulteta, od dječjih igrališta, kazališta, filmova do slobodnih aktivnosti!

Prema zastupnici u EU parlamentu Dubravki Šuici, Hrvatska će godišnje morati izdvajati milijardu kuna!!! Za što?

Ministar poravosuđa kaža da imamo izvrsne zakone protiv nasilja nad slabijima, iako dizanjem ruke za Konvenciju, sam sebe demantira. Novci će se dakle trošiti za provedbu Rodne ideologije, kojom će se od malih nogu učiti kako je svejedno biti muško ili žensko, jer se to može i mijenjati, kako će se moći opredjeliti za 76 vrsta rodova, a moći će izabrati i prikladni rodni izražaj.

Učit će djecu da je spol relativan, nestalan i kontinuirani prijelaz od muškoga do ženskoga (ili obrnuto), kako ne postoje više mame i tate, nego roditelj 1, roditelj 2,… Možda će ‘naprednija’ djeca imati i roditelje br. 3,4,5… Sve će to GREVIO nadzirati, a hrvatske vlasti se ne će smjeti miješati. Koja kurikulska reforma? Sve pada u vodu, ako nije u skladu s Konvencijom!

Zastupnici moji, ovo je reforma svih reformi u vrtičima, školstvu, fakultetima, svugdje! Tih miljardu kuna, razumijete li, milijardu kuna ide za GREVIO, ne za vrtiće, jaslice, rodiljne naknade, nova radna mjesta, kako bi nam mladost ostala u zemlji, ne!!!

Je li to gospodine Plenkoviću doprinos demografskoj obnovi Hrvatske?

Premijer nas opet ponižava i podcjenjuje, kada nam podastire tzv. Interpretativnu izjavu, koja će izuzeti i otkloniti opasnost od tzv. Rodne ideologije, ‘koje nema u Konvenciji’!

Opet neistina i obmana:

Prema čl. 78 Istanbulske konvencije, ne može biti izuzimanja u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije, osim iznimaka navedenih u stavcima 2. i 3. ovog članka, a to se ne odnosi na rodnu ideologiju!

Nadalje, Bečka konvencija o pravu međunarodnih ugovora definira dva oblika izražavanja neslaganja s potpisanim ugovorom.

Prvi je tzv. rezerva, s kojom se isključuju pojedine odrednice ugovora. Drugi je tzv. interpretativna izjava, koja ne isključuje i ne mijenja pravni učinak ugovornih odredbi nego izražava jednostrano mišljenje (Šošić T.M. Interpretativna izjava na međunarodne ugovore. Zbornik radova Pravnog fakulteta u Zagrebu 64 (4): str. 642.-665., 2014.)

Poštovani zastupnici, nemojte biti impresionirani svojim šefovima i njihovim najbližim udvoricama, osobito ne s prepotentnim Premijerom. Imali smo već iskustva s Premijerom koji je govorio pet jezika, ali je kao i aktualni, slabo razumio hrvatski! Tko onog bivšeg sve nije podržavao od europskih poglavara, a kad je pao, više nisu htjeli ni čuti za njega. Najbliže udvorice prve su mu ‘zabile nož u leđa’ i odmah se prilagodile slijedećem… I danas ti isti plivaju oko aktualnog, hvataju mrvice i čekaju…

Kako je lijepo bilo vidjeti jednoglasnost na Vladi, idealno poput sjednica CK, i kako ministrice kičenim riječima ukrašavaju ‘smjernice’ druga…, u suprotnom, tajnica bi pripremila njihove odlaske. Za vrijeme one države, najteže mi je bilo gledati starije ljude koji su ‘od srca’ morali pred njim pjevati ‘druže Tito mi ti se kunemo…’ Pa opet razni glasnogovornici nove ideologije, koji lažu, praveći ‘redikule’ od sebe, po glavnim medijima i očekuju poput kućnih ljubimaca nagradu. I dobit će ju! Ako ne u kući, a onda vani!

Poštovani zastupnici, vi koji ste kršćani, je li vam išto sumnjivo kad Premijer kaže da je Istambulaska konvencija ‘duboko kršćanska’? Je li to istina? I tko je mjerodavan da o tome nešto kaže i što ti kažu!

Poštovani zastupnici koji niste vjernici, i vi ste odgojeni u duhu i europske kršćanske civilizacije, koja se temelji i na Aristotel – Sokrat – Platonovoj i Rimskoj kulturi, bez obzira u što vjerujete.

Kako će te djeci i unucima objasniti da je istina ono što nije. Kako će te objasniti da ste digli ruku za poništavanje prirodnih zakona, a znanost negira postojanje tzv. Rodne ideologije! Hoćete li moći spriječiti da vam u vrtiću vašeg unuka oblače u robu djevojčice i obrnuto, hoćete li djeci vi objasniti da nije važan njihov spol, jer se spol može mijenjati rodom na čak 76 načina uz pitajboga koliko rodnih izražaja?

Poštovani zastupnici, čast je neštio što se ne nalazi na putu, za vašu čast strepe i vaši pretci, jer su vam je rođenjem prenijeli.

Ako mislite da je časno dignuti ruku za Istambulsku konvenciju koja podmuklo unosi u naš svakodnevni život tzv. Rodnu ideologiju, ako mislite da će ta ideologija doprinijeti demografskoj obnovi države Hrvatske, ako mislite da će te mirno spavati i moći pogledati sutra djeci u oči, onda postupite kako su Vam naložili!

Više...

ČOVJEK KAO POJEDINAC ŽRTVA JE EGOIZMA

Riječ ustaše označava radnju - treće lice množine aorista

 Neosviješćen čovjek je nedefinirana sjena žrtva je i opasnost za zajednicu. Svaki pojedinac odgovoran je po volji i ponašanju, kada se istrgne iz zajednice egoistički urušava druge. Po neredu onesviješćeni mazohist doživi rastrojstvo, pa sadistički podriva temelje zajednice. Uzrokuje bolest, smrt pojedinca, zajednice ..., očigledno je kada ime neredom potisne svoju bit, prezentira se riječima i djelima ...

Ime je sve (nomen est omen), ime je nositelj radnje.

Riječ ustaše označava radnju (treće lice množine aorista)..., Mađari čudeći se uočiše ..., da se Hrvati, pod vodstvom Ivana od Paližne (Poličnik kod Zadra, vidi Nada Klaić) ustaše protiv njih, i to u Hrvatskoj, nakon raznih pritisaka ustajući se i protiv Mađara, okupatora. Konstatirajući za sebe da se Hrvati protiv njih ustaše, da bi se i dodatno pripremili dok su gušili ustanak ..., što su učinili i protiv ustanika pod vodstvom, Petra Svačića, Matije Gupca, Ivana od Paližne i dr.

Ivan od Paližne sa svojom vojskom, boreći se u Hrvatskoj protiv neprijatelja zarobio je mađarsku kraljicu i njezinu kćer.

Slavan, po imenu i djelima u ime općeg dobra Ivan od Paližne uzoran je borac za sve Hrvate do danas. Kao čovjek, Hrvat mudrošću i viteštvom okrunio je svoje ime, znajući da tko živi i žrtvuje se u ime općeg dobra živi vječito.

Ustrojstvo čovjeka – zajednice, predstavlja se po načelima Stvoritelja, a stalno potvrđuje po slobodnoj volji i djelovanju, gdje čovjek sam sebe kuša na putu prema prosvjetljenju. Koliko čuva svoju zajednicu toliko ga ona štiti kao uvjet da živi, djeluje na beskonačnom putu. Stalnim usklađivanjem u ime Života, čovjek po duši i tijelu sudbinski treba oponašati ulogu i funkciju stanice u organizmu i univerzumu. Tako predodređen kao stanica, čovjek ili zajednica živi dobro, adekvatno nagrađujući sam sebe – oponaša, slijedi, evoluira ... Stanica i sve vrste života- bića su u funkciji prenošenja gena, na beskonačnom putu ..., žrtvujući se u ime života po pravilima univerzuma u univerzumu iz kojeg život izvire i u koji uvire, po načelima Stvoritelja. Živi zauvijek, jer živi zajedno ..., kako bi i čovjek kao pojedinac trebao živjeti u ime vlastite zajednice – općeg dobra. Dakle, izdvajanje iz Jednog odraz je egoizma, koji vodi konačnosti, beznađu, besmislu - po volji i neredu, što izazove oboljela, maligna stanica, čovjek ...

Suprotno, danas su znanstvenici u službi vladarima, sve u cilju da se kao pojedinci egoistički istaknu u svjetovnosti, kao mrtvi spomenici. A sve maskiraju „uljepšavaju“ sredstvima za javno priopćavanje, sedma sila. Doslovce sadistički usmjeravaju - navikavaju neprosvijećeni narod da ih se podrži, dok kao oligarsi orgijaju, uzrok su po neredu, kao podivljala maligna stanica, rak rana ... Egoistički strastveni i postvareni, srce im postane prazno – bezdušni, potom samo životare kao kreature, nesvjesni mazohisti, proturječe središtu, svojoj iskri života – duši i Stvoritelju. Tako uglavnom i kvazi prosvijećeni crkveni službenici, nisu ni na Nebu ni na Zemlji, pokazuju se kao sjena, kao operativci savjetnici u službi faraonima. Dakle, površno koriste čak i znanstvene argumente pa naginju stvarima, po cijenu prosvjetljenja ..., ali koordiniraju u zajednici u ime „općeg dobra“.

Propašću Austro-Ugarskog Carstva, Srbi, po genima uglavnom Turci, što potvrđuju svojim lukavim ponašanjem, egoističkim predumišljajima kako do materijalnih dobara ..., maligna su stanica Hrvata u Hrvatskoj.

Oni za veliku Srbiju počeli su se pripremati davno, od Mlečana, Turaka, Garašanina, Vuka Karadžića, Krfske deklaracije, Rapalskim ugovorima ... Konkretno od 1918. godine zacrtane ciljeve ostvarivali su silom isto kao i Mađari na čelu Kolomanom, Franjom Tahijem, Khuenom Hedervariyem.

Masakriranje prosvjednika Hrvata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 1921. godine izvedeno po janjičaru Aranđeloviću, ubojstvom Hrvata 1928. godine u Skupštini u Beogradu ..., pakt Mađara i Srba za podjelu Bosne i Hercegovine, pakt Srba i Talijana, Rapalski ugovor za podjelu Hrvatske ..., nakon zločina ispunio se dovoljan razlog ..., i Hrvati su se ustali – ustaše se protiv Srba okupatora, koji su po masakriranju Hrvata nadmašili sve okupatore, uključujući i njihove srodnike osmajlije s janjičarima iz korpusa Hrvata.

Toliko drski Srbi nisu očekivali da bi se dosta obezglavljeni Hrvati mogli ustati protiv njih kao okupatora na čelu SPC - om. Iznenadili su ih hrvatski ustanici, kao i Mađare, pa su iznenađeni uočili da se Hrvati ustaše protiv njih, Srba ..., koji su činili silna razaranja po Hrvatskoj, uspjevši ugušiti ustanak 1945. godine uništavajući Hrvatsku na sve načine do 1990. godine. Ustati se protiv Turaka, Mađara, Talijana, Srba, i drugih okupatora – neprijatelja Hrvatske kao da nije prirodno – oni tako nešto zabranjuju ...,

Ustanici predvođeni Antom Pavelićem označujući se, zamijenili su ime radnjom – sugerirano od bivših okupatora ... Kroz povijest hrvatski ustanici borili su se po imenu, npr. ustanici - vojska predvođena Ivanom od Paližne ili ustanici pod vodstvom Matije Gupca ... Dok ustanici ustaše Hrvati, borili su se pod oznakom glagolske radnje ..., ustaše dakle, označeni glagolom umjesto imenom. Nomen est omen - ime je sve, u koje se „ime“ vrši radnja?. Okupatori su točno uočili, govoreći da se Hrvati ustaše protiv njih, uz dopunu i pojašnjenje da se Hrvati ustanici ustaše protiv njih okupatora, pojasniti što je ime a što i kako se odražava kada se poturiječi načelima Stvoritelja, jer jezik je rad duha.

Srbima kao okupatorima, dok lažu, obmanjuju ..., u svijetu do sada ide u prilog. Svojim izjavama potvrđuju posljedice da su oni kao Srbi s nevjericom uočili pobunu, nastalu u Hrvatskoj, a sve nakon njihove okupacije i njihovih zločina nad Hrvatima, dok okupatori o okupaciji kao uzroku ustanka Hrvata ni riječi. Dakle, baš glagol koji označava radnju – ustaše se Hrvati argument je i svjedočenje Srba samih protiv sebe - tko je okupator uzrok a tko su Hrvati ustanici – branitelji kao posljedica. Drugo je i zašto je Ante Pavelić tako nazivajući ustanike ustašama, računajući „misleći“ na uzor ustanike Ivana od Paližne. Lukavi Srbi svojim kalkulacijama koriste okolnosti od II. sv. rata - obrambenog rata - do danas – riječ ustaša, koju smo pojasnili, ističu kao okupatori Hrvatske - svoje žrtve, dok ne spominju već nekoliko puta razaranja Hrvatske, (uzrok) koja su oni počinili do 1991. godine i od 1991-1995. godine, a hrvatsku vojsku, branitelje Nezavisne Države Hrvatske Hrvate uočiše da se ustaše, ustaše protiv koga ..., Srba okupatora.

Podmuklim, lukavim stilom – uključuju svoju SPC - u kao mentora za stvaranje velike Srbije koja još i danas, pored što se uzdržava i hrvatskog državnog proračuna, ne priznaje NDH kao da nisu pobijeđeni 1995. godine. Kako destruktivno po Hrvatskoj pripremaju predradnje za željenu sljedeću YU. veliku Srbiju.

Smeta im preventivna obrana protiv njihovih planova za ponovnu okupaciju Hrvatske i to što Hrvati traže ratnu odštetu za razaranja koja su počinili u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine.

Poklapaju se okolnosti da kao poraženi okupatori ..., moraju platiti ratnu štetu koju su počinili u Državi Hrvatskoj pa da budu planetarna opomena. Hrvatima je dokaz pred svijetom i njihova izjava da se ustaše ustaše u Hrvatskoj! Zašto? Desetljećima svojom lukavštinom, hrvatski novcem kupovali su prijatelje po svijetu i uvjeravajući ih svojima lažima protiv Hrvata ..., gdje laž ruča tu ne večera, zato hrvatske teritorije od 1918.-1991. godine trebaju vratiti.

Uz napomenu, Hrvatski narod nije odlučivao u Hrvatskoj ..., već su čekali prilike da bi se oslobodili od okupatora: Turske, Mlečana, Austrougarske,Srbije, Italije, ponovo Srbije i ostalih koji su označavali stratištima po Hrvatskoj i drugdje po svijetu ..., sve do 1991. godine.

Dakle, neće im više koristiti tendenciozne laži, a Hrvati će se ustajati protiv svih potencijalnih okupatora.

U ime zajednice, ubuduće hrvatski narod živjet će po načelima Života, a ne po hirovima umišljenih Hrvata pojedinaca, po čijim zakonima se štite i toleriraju kojekakvi uljezi – lutalice, koji su uvijek odraz nereda, ne žive po načelima već radi koristi koji bi samo lagali, krali i ratovali, podrivajući opće dobro Hrvata.

Po mjerilima oligarhije – mafije u Hrvatskoj prepravljaju se zakoni Stvoritelja u korist pojedinaca, preko kojih se vode ratovi, koji se tako zaštićuju od linča jer se zaobilaze načela, kao garancija uvjetima Životu Hrvata. Dok je nereda antihrvati u Hrvatskoj ostvaruju materijalna bogatstva, što uglavnom ostvaruju razne udruge i stranke u Hrvatskoj, koje se financiraju iz hrvatskog, državnog proračuna, uključujući i 428 organizacijskih jedinica za sada u vlasništvu SPC - e ..., koja orgijajući širi nered po Hrvatskoj. Do sada, su navikli da Hrvati bez pogovora moraju trpjeti razne perverzije i pritiske. Spomenuti nitkovi prema potrebi, iznenadit će se ..., da se Hrvati ustaše protiv njih.

Sve u svemu, Hrvati su probuđeni po opomenama pa zlo osuđuju po nedjelima. Apsurdno je da unuci krvnika, kroz povijest Hrvata, po Hrvatskoj po AVOJ-skim tendencijama od Bleiburga ..., dalje svojim kadrovima pripremaju rat u ime velike Srbije. Uporni, zakonima se prezentiraju i održavaju preko svojih spomenika, sjećanja, željom za velikom Srbijom, ponašaju se kao da NDH ne postoji. Poznato je da se zločinci žele vraćati na mjesto zločina ..., preko znakovlja, spomenika ... Otkrivaju se za vidjeti nisu svjesni da su uništeni po uzroku kao zlo, što čovjeku služi kao opomena.

dr.sc. Ilija Barjašić

predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život

predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

Više...

Prijava or Sign up