Prijava

KOLINDA PLENKOVIĆ UŽARENO POLITIČKO RIVALSTVO

KOLINDA PLENKOVIĆ  UŽARENO  POLITIČKO RIVALSTVO KOLINDA PLENKOVIĆ UŽARENO POLITIČKO RIVALSTVO

Požari u Dalmaciji i afera oko ostavke.

U katastrofalnom požaru koji je harao Splitskom okolicom i ugrozio grad Split, rasplamsala se politička vatra između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića. Kolinda je iz Salzburga otvoreno napala vojsku da je trebala reagirati ranije. Zbog te izjave je ministar obrane Damir Krstičević je ne obavijestivši premijera Plenkovića podnio ostavku.
Premijer je odmah po dolasku u Zagreb sazvao izvanrednu sjednicu vijeća te medijima dao izjavu da ostavku ne prihvaća i da je sve odrađeno po pravilima službe za uzbunjivanje, policije, vatrogasaca i vojske.
Kolinda je imala dobru informaciju tajne službe da se narod u Splitu buni da u pojedinim dijelovima grada im cijeli dan nije nitko došao gasiti požar i da su se snalazili sami bez odgovarajuće opreme i uspjeli zaštititi svoje kuće, ali su mnoge i izgorjele.
Kolinda i Andrej su za vrijeme najžešćeg požara bili na sastancima. Što im je važnije od vlastitog naroda, pa je normalno da su bili skoncentrirani na teme sastanka, a ne probleme naroda.

Obečanja ludom radovanja.

Mediji kažu da se predsjednica Kolinda zaletjela s izjavom, ali baš i nije tako. Kolinda je počela raditi odstupnicu za budućnost i slijedeće izbore. U predizbornoj kampanji za predsjednicu obećala je brdo i doline bogatstva, blagostanja, radnih mjesta i sreće građana. A ništa od toga nije na vidiku.
Premijer Plenković je također u borbi za mjesto predsjednika HDZ-a i premijera obećavao blagostanje i milijarde iz Europske unije. I jedno i drugo obećanje je ostalo mrtvo slovo na papiru.
Umirovljenici skupljaju boce, mladi i radno sposobni odlaze u inozemstvo, natalitet je opasno nisko pao, a mortalitet je trostruko veći.

Hrvatskih građana danas ima svega 3.750.000.

Prema našoj procjeni u zadnjih pet godina iz Hrvatske se odselilo oko 500.000 građana tako nas danas ima svega 3.750.000 građana, što zdušno iskorištava statistika. Jer se vrlo mali broj građana odjavljuje i statističari trljaju ruke i prikazuju odličnu sliku zemlje koja je u debelom Dužničkom ropstvu. Očiti je primjer broja nezaposlenih koji je s 22% pao na 11%. To je upravo tih 500 tisuća.
Analizirajuću svoju budčnot , Kolinda je već ranije pikirala na mjesto predsjednika HDZ-a za vrijeme predsjednika Tomislava Karamarka, ali joj to nije uspjelo pa su joj iz NATO-a pomogli da se kandidira za predsjednicu države, tu joj Karamarko javno nije mogao mnogo odmoći u takvoj konstelaciji.
Kolinda je zbog toga što je u kampanji preuzela kompletnu retoriku ekonomskog projekta Pokreta ZAJEDNO vrsnog ekonomskog stručnjaka autora Karino Hromin Sturma preuzevši čak i njihov logo „ZAJEDNO“ koji je koristila u kampanji, ali nije uzela niti izgovorila ni jednu brojku iz ekonomske Strategije Razvoja Republike Hrvatske Državnim Intervencionizmom od 100 milijardi eura, samo verbalizam.
Obećanja data narodu se moraju izvršiti, birači su zlopamtila i dobro pamte dana obećanja bogate Hrvatske i lupanja šakom o stol.

Rejting popularnosti mnogo veći od Kolinde imali su Mesić i Josipović.

Tako je statistika popularnosti kod građana predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića za vrijeme njihovog mandata nikad nije bila za nijednog predsjednika manja od 70-78 %. Jedino predsjednica Kolinda ima jedva 20% popularnosti u javnosti zbog svojih praznih obećanja. Iako se trudi putovati po cijeloj Hrvatskoj i premještati svoj ured u svaki grad u Hrvatskoj stvarajući nepotrebne troškove, kako bi bila prisutna u narodu, ali ni to joj ne pomaže popularnost joj pada.

Milanović i Karamarko najavljuju povratak u politiku i kandidaturu za predsjednika države.

Zato je predsjednica zabrinuta jer je kandidaturu na slijedećim izborima za predsjednika najavio bivši premijer Zoran Milanović. Takav kandidat koji također ima podršku iz Bruxellesa bio bi jako opasan protivnik za Kolindu.
Karamarko se na facebooku hvali kako je pokrenuo Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske. “Kao što ste vidjeli u prethodnim objavama, proputovao sam mnoge zemlje i s tamošnjim stručnjacima razgovarao o ideji pokretanja think tanka, tj. nevladine organizacije u Hrvatskoj. Bio sam u Washingtonu, Izraelu, Londonu i drugim gradovima u Europi te se susreo s brojnim stručnjacima, političarima, poslovnim ljudima i državnim dužnosnicima. Kao rezultat tog procesa, zaključio sam kako je pokretanje takvog Instituta nužno i dobro za našu zemlju te da je to najbolji način da nastavim služiti hrvatskim građanima”, napisao je Karamarko.

Za pretpostavitije da se Andrej Plenković neće kandidirati jer ima plan ostati premijer najmanje dva mandata.
Tako u slučaju da padne kao predsjednica Kolinda će pikirati na mjesto predsjednika HDZ-a i premijera, jer Plenkoviću baš „ne cvate cvijeće u njegovo poduzeće“.
U prvom redu tu su brojne afere s ministrima, iako stalno ponavlja da situaciju treba smiriti on ju stalno svojim odlukama nesvjesno bilda s brojnim političkim šokovima i aferama. Prvo je do balčaka branio ministra kulture plagijatora Pave Barišića, zatim ministra financija Zdravka Marića koji je bio izvršni direktor koncerna Agrokor i znao što mu radi čistačica, a kamo li da je Agrokor dužan 50,0 mlrd. kuna.
Zatim je na brzinu obranio osobno napad na Todorića izglasavanjem Zakona Lex Agrokor, kojim je zaštitio njegovu imovinu, a dug prebacio na porezne obveznike.

Raskid s Mostom.

Tako je naglo bez uvoda šokirao javnost i prekinuo koaliciju s Mostom i otkazao koalicijsku suradnju predsjedniku Sabora Boži Petrovu te skinuo potpretsjednika vlade i njihova četiri ministra. Tako je od koalicijskog partnera stvorio političkog neprijatelja koji je pojačao opoziciju u Saboru.
Zatim je napravio raskol u SDP-u i prepolovio stranku HNS. SDP-u će trebati neko vrijeme da se saberu. Zatim je tajno dogovorio i napravio aferu s Ivanom Vrdoljakom koji je dao ostavku i doveo na čelo države drugu razinu kvalitete HNS-ovih propalih kadrova na lokalnim izborima.
Tako je Plenković uvelike oslabio političku moć HDZ-a i stvorio nezadovoljstvo samog članstva HDZ-a i HNS-a. Te izazvao stvaranje nove stranke GLAS od bivših čelnika HNS-a na čelu s Ankom Mrak Taritaš, koji sada imaju svoj klub od četiri zastupnika u Saboru što će također ojačati opoziciju.
Na lokalnim izborima situacija je za HDZ dobro ispala na štetu SDP-a radi slabosti i previranja u SDP-u, bez kandidata za gradonačelnika Zagreba te podvali HNS-va predsjednika Vrdoljaka, i podrške kandidature Mrak za gradonačelnicu.
Tako Plenković pjeva hvalospjeve o Bruxellesu dok se u HDZ-u sprema tihi otpor starih kadrova protiv Plenkovića i njegove kadrovske politike, što će Kolinda sigurno iskoristiti puštanjem tihih probnih balona i neprekidnim diplomatskim napadima pa povlačenjem, kao u slučaju ostavke ministra obrane, ali u javnosti se time stvara negativa slika o Plenkoviću kojemu je glavni akcijski plan neprestano prenosi što se radi na sastancima u Bruxellesu ali ne i što se ne radi u Hrvatskoj. Financijske afere će upropastiti Hrvatski narod koji šutke plaća sva
gusta granja Plenkovičeve vlade.

Prijava or Sign up