Prijava

DUHOVNA OPORUKA DR. FRANJE TUĐMANA U VATIKANU

  • Napisao/la  TNT
DUHOVNA OPORUKA DR. FRANJE TUĐMANA U VATIKANU DUHOVNA OPORUKA DR. FRANJE TUĐMANA U VATIKANU

U povodu 18. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koja se navršava 10. prosinca 2017., prisjetitimo se njegove DUHOVNE OPORUKE.

To je njegov posljednji govor što ga je izrekao u javnosti četrdeset dana prije svoje smrti u Vatikanu, 28. listopada 1999. kada je otvarao tromjesečnu izložbu "HRVATI - KRŠĆANSTVO, KULTURA, UMJETNOST" koja je trajala do kraja siječnja 2000. Prije podne toga dana dr. Tuđman posljednji put je pohodio Papu Ivana Pavla II., a poslije podne je predsjedao otvaranju izložbe u nazočnosti visokih vatikanskih i hrvatskih dužnosnika te hrvatskih biskupa na čelu s kardinalom Franjom Kuharićem.

U svome govoru predsjednik Tuđman naveo je brojne povijesne činjenice koje potvrđuju veliku ulogu i zasluge što ih je Katolička Crkva, Papinstvo i Rim kao središte kršćanstva imalo za očuvanje nacionalnoga, kulturnoga i vjerskog identiteta hrvatskog naroda tijekom cijele povijesti.

Ovaj govor, koji je bio i njegov posljednji javni nastup, smatra se njegovom DUHOVNOM OPORUKOM pa ga u tome duhu trebamo i čitati.

U privitku govor predsjednika F. Tuđmana (Desni klik i spremi kao za download ili klik za čitanje u Vašem pregledniku).

Redakcija TNT.

Prijava or Sign up