Prijava

ADMIRAL ČEKA NALOG TRUMPA DA POČNE NUKLEARNI RAT SA KINOM

  • Napisao/la  Dopisnik iz Washingtona: Grga Protokol
ADMIRAL ČEKA NALOG TRUMPA DA POČNE NUKLEARNI RAT SA KINOM ADMIRAL ČEKA NALOG TRUMPA DA POČNE NUKLEARNI RAT SA KINOM

Glavnokomandujući Tihooceanskom američkom flotom admiral Skott Swift izjavio o spremnosti započeti nuklearni rat sa Kinom. Mogući konflikt i masovni američki napad, na kinu admiral Swift je izjavio na konfwerenciji o Sigurnosti u Australiji.
Jedan znanstvenik sudionik konferencije ga je tada upitao da li je on spreman izvršiti naređenje predsjednika o nuklearnom napadu na Kinu? Admiral je odgvori da je spreman izvršiti narešenje, zatim je Swift izjavio da je svaki časnik dao zakletvu da će izvršavati naloge glavnokandujučeg vojnim nsgama SAD-a.

Nije tajna nastavio je admiral da SAD imaju popis država, po kojima će u slučaju potrebe oni prvi nanijeti nuklearni udar. Na tom popisu na prvom mjestu je i Ruska Federacija, na drugom mjestu je
Kineska Narodena Republika.

Ruski vojni eksperti su iznijeli podatak da Kina ima u savom sustavu naoružanja i interkontinentalne balističke rakete nadzermne a također i rakete na podmornicama.

Bez obzira što je količina kineskih raketa sa bojevim glavama daleko manja nego što ima SAD, šteta
kod protuudara bi bila jako razorna. Zato je vjerojatnost nanošenja nuklearnog udara vrlo mala.

Izjava američkog admirala Swifta može se razmatrati u kontekstu s mnogobrojnim izjavama predsjednika Donalda Trumpa koje se odnose na mogućnost nanošenja udra na Kinu, smatraju mnogi vojni analitičari i stručnjaci.
Davanje takvih opasnih izjava od strane admirala kao glavnog komandanta Tihooceanskom flotom i njegovih vojnih savjetnika i suradnika, SAD se ponaša i osječa više kao onaj tko kontrolira situaciju i može biti agresivnim. Doktrina preventivnog nanošenja nuklearnog udara, je stara još iz vremena hladnog rata i jedno vrijeme nakon raspada Waršavskog pakta i SSSR-a nije se spominjala. Sada su SAD opet započeli hladni rat koji ustvari nije nikad ni prestao samo je bio zatajen.
Ovo je čista provokacija SAD o eventualnom nuklearnom udaru kako bi izvršili pritisak na Kinu u vezi umjetnih otoka koje Kina gradi po amerikancima van njihove jursdikcije.
I drugo da privole Kinu da jače pritisne Sjevernu Koreju da obustavi svoje eksperimente sa nuklearnim oružjem, te razvojem raketa srednjeg dometa i ispaljivanja raketa uz žestoke proteste Južne Koreje i Japana.

Prijava or Sign up